809#Melmetal

21.11.2018 08:21

Melmetal

Melmetal

Typ: Železný
Výhoda: Normální, Létající, Kamenný, Hmyzí, Železný, Travní, Psychický, Ledový, Dračí, Vílí
Imunní: Jedovatý
Nevýhoda: Bojový, Zemní, Ohnivý
Schopnosti: Železná Pěst
Výslovnost: Melmetal
Druh: Šestiúhelníkový Maticový Pokémon
Jméno: Melt (Roztát) a Metal (Kov)
Info:
Lidé ho uctívali už v dávných dobách kvůli jeho schopnosti vytvářet železo z ničeho. Z nějakých důvodů Melmetal ožil před 3 000 lety.  Ke konci jeho života se Melmetal zrezavý a rozpadne. Malé střepy, které z Melmetala zůstanou, budou nakonec znovuzrovné jako Meltan. Odstředivou sílu má v úderech svých těžkých ramen s šestihrannou maticí.
Drobnosti:
S Meltanem jsou jedinými Pokémony, kteří byli představeni ve hrách Pokémon Let's Go Pikachu&Eevee, i když nejsou z 1. Generace.
S Meltanem jsou jedinými Pokémony ve hrách Pokémon Let's Go Pikachu&Eevee, jejichž čísla v Kanto Pokédexu (152 a 153) nejsou stejná jako čísla v Národním Pokédexu (808 a 809).
S Meltanem jsou jedinými Pokémony, kteří patří do 7. Generace, ale nejsou v Alola Pokédexu.
S Meltanem jsou jedinými Pokémony v Národním Pokédexu  Pokémon GO a Pokémon Home (pouze pro Nintendo Switch), kteří nejsou uvedení v sekci Regionů, ale jsou umístěni do Neznámých nebo Neznámého Původu.
Melmetal je jediný ze 7. Generace, který má Gigantamax Formu.
Melmetal je jediný, u kterého nelze získat Gigantamax Formu pomocí Max Polévky (zatím).
Melmetal má nastavené, aby se při evoluci naučil útok Blesková Rána (Thunder Punch), ale to není možné, protože Meltan není schopen se vyvinout v hlavních hrách.
Melmetal ve hrách Pokémon Sword&Shield nebyl schopen se naučit útok Zemětřesení (Earthquake) pomocí TR, přestože v minulých hrách Pokémon Let's go Pikachu&Eeve toho byl schopen, ale tohle bylo pomocí aktualizace opraveno.
Vývoj:
MeltanMelmetalGigantamax