068#Machamp

21.10.2017 19:07

Machamp

Typ: Bojový
Výhoda: Kamenný, Hmyzí, Temný
Nevýhoda: Létající, Psychický, Vílí
Schopnosti: Kuráž nebo Žádná Stráž, (Skrytá) Vytrvalost
Výslovnost: Mačamp, Mačemp, Mečemp
Druh: Supersilný Pokémon
Jméno: Macho (Příliš Mužný) a Champion (Šampión)
Info:
S těžkými svaly hází pořádné údery, které mohou protivníka poslat až na horizont. Použitím všech čtyř paží dává Machamp zapalující úžasné rány. Mezi jeho bojové pohyby patří přívalový zvedák, hák a Karate Rána, které vydává ze všech čtyř paží. Machamp reaguje svými čtyřmi pažemi tak rychle, že si to uvědomí až po chvíli. Dokáže provést mnoho úderů najednou. Jakmile se Machamp začne snažit odvést jakoukoliv práci, na kterou potřebuje pečlivost a opatrnost, pokaždé se mu ruce zamotají. Tento Pokémon má tendenci skočit do akce ještě dřív, než si to promyslí. Machamp je také znám jako Pokémon, který zvládl všechny druhy bojového umění. Pokud se chystá chytit nepřítele svými čtyřmi pažemi, zápas je u konce. 
Drobnosti: 
V beta verzi her Pokémon Red&Blue se jmenoval ''Ju-Doh'', toto jméno znamená zkaženost judo (bojový styl).
Je podobný Alakazamovi (1. Generace, poslední evoluce pomocí Výměny, oba mají 75% mužského pohlaví, Alakazam exceluje ve Speciálním Útoku, zatímco Machamp exceluje v Útoku, navíc dívka ve městě Oreburgh vyměňuje svou Abru za Machopa).
Je podobný Conkeldurrovi (Bojový Typ, Útok mají jako největší z celého Statu, oba mají malou Rychlost, mají stejný základní celkový Status, mají stejný poměr pohlaví, oba dva vlastní tři evoluce a do poslední evoluce se dostanou jedině pomocí Výměny).
Vývoj:
MachopLevel MachokeTradeMachampGigantamaxGigantamax Machamp
 
Kanto  
Karate Rána
Hoenn  
Křížový Úder
Dynamická Rána
Karate Rána
Vitální Hod
Kalos  
Bušivý Útok
R/B/Gr/Y Ze Zadu
G/S/C Ze Zadu
Ruby/Sap/Emer/FR/LG Ze Zadu
Dia/Pearl/Plat/HG/SS Ze Zadu
B/W/B2/W2 Ze Zadu

 

X/Y/OR/AS/S/M/US/UM Ze Zadu